Școala generală cu clasele I-IV nr. 2 Tăbărăști

Istoricul Școlii Tăbărăști
Școala Generală cu clasele I-IV nr. 1 din satul Tăbăraști, com. Gălbinași, jud. Buzău a fost înființată în anul 1915 (declara dl. Burlacu Ștefan si dl. Iancu Gheorghe).
Până în anul 1915 copii mergeau la școala din Gălbinași.
Elevii învațau:
• clasa I cu învățătoarea Tănăsescu Ana într-o clasă particulară, avea o singură cameră, clasa aceasta era construită pe casa actuală a profesorului Petrescu Maria, nu departe de biserică și de locul de azi. De fapt biserica se afla construită între vechea casă și localul de azi al școlii.
• clasele II, III, si IV învățau tot într-o cameră a casei domnului Grăpescu Gheorghe, casa care se află chiar lângă cimitirul de azi al satelor Tăbăraști. Mai târziu aici a fost si o grădiniță.
Localul de școală actual a fost construit între anii 1922-1924 de către învățătorul Dobrescu Virgil. Cărămida de construcție s-a luat din satul Bentu din casa conacului boieresc a grecului zis "Scufiță". Lemnele necesare construcției s-au adus de la munte. Localul a fost construit cu mâna de lucru a sătenilor și a copiilor.
Învățătoarea Rilea Drăguța născută în 1944 în comuna Săgeata s-a remarcat prin profesionalismul și devotamentul pentru școală, conform proverbului omul sfințește locul. A fost învățător la școala din Tăbăraști în perioada 1964-2000.

În prezent
Școala Generala cu clasele I-IV, nr. 2 Tăbărăști se afla in conservare